Vezi ce servicii îți oferim

Consultanta pentru investitii

La cerere, oferim solutii personalizate conform necesitatilor, de la preluarea unor anumite puncte pana la „un pachet absolut fara griji”.

Printre clientii nostri se numara atat mari concerne internationale, fime mijlocii sau mici cat si societati mestesugaresti.

Posibile aspecte ale unei intentii serioase de a investi ar putea cuprinde printre altele, punctele alaturate.

Cautarea si selectarea locatiei

Selectarea locatiei „potrivite“ depinde de felul investitiei planificate. Deja din faza de cercetare putem identifica si propune potentiale locatii potrivite in Romania, dupa planuri si specificatii individuale.

Ne implicam activ in evaluarea individuala a factorilor decisivi pentru fiecare locatie.

In functie de domeniu si activitate (productie, vanzare sau servicii), de necesitatile logistice (drumuri scurte pana la granita, aeroport etc.), de cerinte de infrastructura locala sau chiar de profilul viitorilor angajati, se va efectua cautarea locatiilor. O preselectie are loc avand la baza prezentari de locatii cu o analiza integrata a punctelor slabe si tari.

Ulterior recomandam sa se ia decizia finala asupra locatiei abia dupa o calatorie individuala cu analizarea criteriilor relevante.

"View of an office building from outside"

Cautarea locatiei. Hale de productie. Birouri

Indiferent daca se prefera o cladire noua sau inchirierea unui imobil, biroul nostru poate oferi alternative adecvate.

Halele de productie potrivite sau spatiile de birouri vor fi selectate conform cerintelor clientului si vor putea fi recomandate.

Datorita unei retele de agenti imobiliari alesi cu grija la nivelul intregii Romanii putem oferi locatii spre inchiriere sau cumparare in toata tara. Banca noastra de date despre locatii este actualizata continuu.

Se practica o verificare a raporturilor de proprietate deja din faza de inceput pentru a se evita surprizele neplacute.

"The inside of a large and empty modern storehouse"

Contacte in politica si administratie

Un contact personal in lumea politica sau in administratie poate fi decisiv in Romania. Putem sa va sprijinim in acest sens sau sa stabilim intalniri pentru dumneavoastra.

Activitatile noastre de lobby pentru firmele germane se desfasoara de asemenea si in cadrul Clubului Economic German al Oamenilor de Afaceri Timisoara, unde figuram ca membrii fondatori si membrii in conducere.

Clubul Economic serveste intereselor oamenilor de afaceri germani din vestul Romaniei, numara peste 100 membri, printre acestia figurand cele mai importante firme germane, austriece si elvetiene din regiune.

Membrii Clubului se intalnesc lunar. Gasiti mai multe detalii pe www.dwc.ro

"Consultants presenting services in a meeting"

Infiintarea unei societati comerciale romane (SRL)

Infiintarea de societati comerciale romane cu raspundere limitata (SRL) constituie de mai bine de 10 ani centrul activitatii noastre.

Demersurile complete pentru infiintarea formala a unei societati, de la intocmirea documentelor cadru in limbile romana sau germana (declaratii, hotarari, act constitutiv etc.) la procedurile administrative (Notar, Registrul Comertului) pana la depunerea dosarului la Registrul Comertului si obtinerea dovezii de infiintare a societatii, pot fi efectuate de biroul nostru prin procura. Timpul se economiseste si costurile se reduc astfel.

Consilierea juridica in limba germana, legata de infiintarea firmei, se asigura prin biroul notarial cu care colaboram.

Am oferit consultanta la infiintarea de filiale in Romania multor firme germane mijlocii dar si unor firme de renume mondial.

"Business man signing a document"

Cumpararea / Inchirierea de terenuri. Parcuri industriale

Dupa caz, se recomanda stabilirea rentabilitatii cumpararii unui teren liber negociat sau a unui teren deja parte a unui parc industrial.

La cumpararea de terenuri se recomanda neaparat verificarea in prealabil a raporturilor de proprietate la Registrul de Carte Funciara. Trebuie avut in considerare consumul administrativ presupus de procedeele cerute de autoritati si de termenele legate de licitatiile publice in cazul ofertelor de spatii ale municipalitatii pentru cumparare sau inchiriere.

Pentru ambele variante, Biroul nostru ofera sprijin sau preluarea totala a rezolvarii tuturor pasilor. Va oferim de asemenea o reprezentare personala din partea noastra la licitatiile publice pentru inchirieri sau cumparari de terenuri ale municipalitatii.

Va asiguram o consultanta juridica competenta la cumpararea sau vanzarea de terenuri sau la incheierea contractelor de arenda, prin biroul notarial cu care noi colaboram.

"Open land with a red 'For Sale' sign"

Selectarea personalului de conducere. Cautarea de personal

Selectarea profesionista a personalului de conducere este un serviciu pe care il recomandam in mod deosebit in faza initiala a unei intentii de investitie.

Administrator si director, manager de resurse umane, finante si calitate sunt doar unele exemple de pozitii la a caror ocupare am contribuit activ, fiind contractati de clientii nostri in acest sens.

Preselectia si un prim interviu pot fi organizate de noi, la cerere. Alegerea finala dintre candidatii preselectati ar trebui facuta apoi in acord cu viitorul angajator.

Putem oferi pregatirea contractelor de munca.

"Business man and business woman shaking hands"

Mai multe servicii oferite

Selectarea de personal

Un alt punct central al serviciilor pe care noi le oferim este cautarea, conform cerintelor, a partenerilor potriviti in Romania. In acest sens se vor testa, la cerere, dotarile tehnice ale firmei romanesti, cunostiintele speciale de limbi straine, cerintele produsului, certificarile, referintele etc.

Contactarea si preselectia firmelor romanesti se vor face personal si nu prin baze de adrese anonime. Rezultatele studiului ii vor fi trimise beneficiarului sub forma unor profile de firme detaliate.

Notar. Consultanță financiară. Audit

Pentru a veni in intampinarea problemelor specifice diverselor domenii in care activeaza clientii nostri, am dezvoltat in cursul anilor o retea de incredere cu specialisti locali selectati cu grija.

Astfel ca putem recomanda parteneri seriosi si foarte calificati pentru orice fel de problematica. Competenta in domeniu a partenerilor nostri se bazeaza pe cunostiinte indelungate in domeniul juridic dar si pe experienta practica.

Colaborarea cu parteneri romani locali permite stabilirea unor preturi moderate pentru prestarea diverselor servicii.

Birou de traduceri autorizate

Stapanirea limbii germane scrise si vorbite este o conditie de baza a biroului nostru. Toti angajatii stapanesc, pe langa limba romana, si limba germana la perfectie.

Acte constitutive, procuri si toate celelalte documente necesitate in cadrul derularii unei afaceri intre firme romane si germane. Oferim si servicii de interpretare pentru intalniri de afaceri sau negocieri.

Management coaching

In primul rand in faza de inceput, dupa infiintarea formala a societatii, procedurile de administrare pot fi coplesitoare. Pentru aceasta perioada oferim preluarea limitata in timp a tuturor procedurilor administrative ale societatii, pe baza unui contract.

Experienta noastra indelungata in dezvoltarea firmelor in Romania, ne permite sa mergem pe cele mai scurte cai, ca sa depasim faza de start-up cat se poate de lin si cu cele mai mici costuri.

Prin acestea se inteleg urmatoarele servicii: contactarea si incheierea contractelor cu diferiti furnizori, demersuri in fata autoritatilor, utilarea biroului, dezvoltarea comuna a structurii de personal, servicii pe care biroul nostru le ofera centralizat.

Delegații de afaceri

In decursul unei perioade scurte de timp de 3-4 zile aveti posibilitatea sa purtati discutii asistate, in medie, cu aproximativ 15 parteneri romani preselectati individual, in diferite locatii. Apoi, in caz ca exista interes, se poate vizita firma partenerului de discutii de la bursa.

In plus, delegatiile de afaceri ofera o impresie personala foarte importanta despre tara, oameni si in special despre mediul economic al tarii. In multe cazuri, bursele de afaceri au fost primul pas pentru firmele germane care apoi si-au deschis afaceri de succes in Romania.

Pentru mai multe opțiuni sau informații ne puteți contacta oricând.